محل تبلیغات شما

حضور ناوهواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس ؛ تهدید واقعی یا جنگ روانی؟

 

با نگاهیبه حضور ناوگان نظامی آمریکا در خلیج فارس ، به خوبی نشان می‌دهد که ، حداقل در یکدهه اخیر ، ناوهای هواپیمابر آمریکایی به جز مواردی معدود ، حضوری مستمر در خلیجفارس داشته‌‌اند.

سه روزپیش ، آمریکایی‌ها از اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن ، به خلیج فارس در پیآنچه آنها تشدید تنش‌ها با ایران خواندند ، خبر دادند.

 

درهمین رابطه جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که دولت ترامپ در حال استقراریک گروه از ناوهای جنگی و بمب‌افکن‌ها در منطقه خاورمیانه است که این اقدامات درواکنش به "نشانه‌ها و هشدارهای" ایران خواهد بود و واشنگتن قصد دارد بااین اقدام نشان دهد که با نیروی بی‌رحمانه‌ای در برابر هرگونه حمله‌ای واکنش نشانخواهد داد.

 

بولتونهمچنین گفته است : ایالات متحده به‌دنبال جنگ با ایران نیست ، ولی کاملاً برایپاسخ دادن به هرگونه حمله‌ای از سوی نیروهای ایرانی یا نیروهای نیابتی آنها ،آماده هستیم.

 

 از سوی دیگر برخی رسانه‌های آمریکایی ، مانند : والاستریت ژورنال

 

 در گزارشی ، مدعی شده اند که دلیل اعزام این ناوگروه به خلیج فارس ، مطلع شدن آمریکایی‌ها از قصد حمله ایران به مواضع نیروهایآمریکایی در عراق و سوریه است. همچنین این رسانه در گزارش خود مدعی شده است که ، ایرانقصد دارد با تحریک نیروهای تحت حمایت خود در یمن حملاتی را در تنگه باب المندب ، علیهمنافع آمریکا ترتیب دهد.

 

اماآیا اعزام این ناو به خلیج فارس جنبه‌ی تهدیدآمیز و بر آغاز فاز  جدیدی ازآمریکا درباره ایران دلالت دارد؟

ازاواسط دهه 60 و در اثنای دفاع مقدس ، آمریکا ناوگان خود را به صورت جدی ، برایحمایت از ارتش صدام در جنگ با ایران وارد خلیج فارس کرد.

 

نگاهیبه سابقه حضور ناوگان آمریکا در خلیج فارس نشان می‌دهد که ، در طول30 سال گذشتهناوگان نیروی دریایی ارتش آمریکا ، ضور مستمری در خلیج فارس داشته و در این بینناوهای هواپیمابر آن نیز جز مواردی معدود که برای تعمیر و اورهال به آمریکا اعزامشده‌اند ، از این حضور مستمر مستثنی نبوده‌اند. از سرگیری فعالیت ناوگان پنجم ارتشایالات متحده در بحرین ، از سال 1995 خود گویای این امر است.چه اینکه حضور نیروهایآمریکایی در منطقه خلیج فارس ،  از سال2001 به بعد به دلیل جنگ‌های عراق و افغانستان پررنگ تر هم شده است.

 

در یکدهه گذشته ، همواره ناوهای هواپیمابر آمریکایی در خلیج فراس حضور داشته‌اند وطولانی ترین غیبت این ناوها ، مربوط به سال 1397 است که طی آن ، پس از خروج ناوتئودور روزولت در 29 فروردین سال 97 از خلیج فارس ، تا دی ماه همان سال هیچ ناوهواپیمابری به خلیج فارس اعزام نشد تا اینکه ، در اول دیماه سال 97 ناو هواپیمابرجان سی استینس ، همزمان با رزمایش نیروی زمینی سپاه در خلیج فارس وارد این منطقهشد.

 

اینیعنی در طول 10 سال گذشته ، طولانی ترین عدم حضور ناوهای هواپیمابر آمریکایی درخلیج فارس ، تنها 10 ماه بوده است و به غیر از آن ناوهای هواپیمابر آمریکایی ،حضور مستمری در خلیج فارس داشته‌اند.

 

ناوهواپیمابر آبراهام لینکلن ، 12 فروردین ماه سال جاری( 1 آوریل) بندر نوروفولکویرجینیا را برای طی یک ماموریت 6 ماهه ترک کرد. اما 15 اردیبهشت ماه ، به این ناوماموریت داده شد تا با گذر از کانال سوئز و دریای سرخ ، به خلیج فارس اعزامشود.اما این اولین حضور ناو آبراهان لینکلن در خلیج فارس نیست و این ناو از سال1990 به بعد 7 مرتبه برای ماموریت به خلیج فارس اعزام شده است که ، آخرین آن درسال 2012 بوده است.

 

حالاقرار است این ناو ، مانند سایر ناوهای هواپیمابر آمریکایی که طی سالیان گذشتههمواره در منطقه خلیج فارس تردد داشته‌‌اند ، به خلیج فارس بیاید. این حضور البتهاز دید نیروهای ایرانی پنهان نمانده است و سخنگوی شورای عالی امنیت ملی گفته استکه ، براساس رصد دقیق نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ، ناو هواپیمابر آبراهاملینکلن 21 روز قبل( 26 فروردین) وارد دریای مدیترانه شده است و بیانیه بولتون ، استفادهناشیانه از یک رویداد سوخته برای جنگ روانی است.

 

از سویدیگر ، حضور ناوهواپیمابر آمریکا در خلیج فارس خود ، گذاره‌ای از عدم میل آمریکایی‌هابرای آغاز جنگ در خلیج فارس است ، زیرا در صورتیکه آمریکا بخواهد جنگ جدیدی درخلیج فارس علیه ایران آغاز کند ، ناوهای هواپیمابر خود را از خلیج فارس و نزدیکیسواحل ایران دور می‌کند تا آسیب پذیری آنها را کاهش دهد.

 

علاوهبر این ، اگر مقصود آمریکا از اعزام ناو هواپیمابر به خلیج فارس آغاز جنگ باشد ،می بایست ناوگان پنجم خود ، که در بحرین مستقر است را به جایی دروتر از برد موشک‌هایضد کشتی ایرانی منتقل کند و همچنین تغییراتی در وضعیت استقرار نیروهای خود درپایگاه‌های منطقه‌ای‌اش به منظور کاهش آسیب پذیری در قبال پاسخ‌های ایران ایجادکند که تا کنون هیچ یک از این اتفاقات روی نداده‌است.

به اینگزاره‌ها باید پیام رسمی مقامات آمریکایی به مقامات عالی ایرانی را اضافه کرد کهدر آن تصریح شده است که آمریکا تحت هیچ شرایطی قصد حمله به ایران را ندارد.

 

حمایت از سپاه در مقابل آمریکا

واتس آپ امکان جدیدی به خود اضافه خواهد کرد

آغاز عملیات ساخت و احداث ۷ نیروگاه خورشیدی در استان

، ,خلیج ,فارس ,ناو ,  ,هواپیمابر ,خلیج فارس ,در خلیج ,به خلیج ,ناوهای هواپیمابر ,ناو هواپیمابر ,ناوهای هواپیمابر آمریکایی ,هواپیمابر آبراهام لینکلن

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

calitpprofat کارینا تعمیرات سخت افزار cartmingtawood Kathleen's page فروشگاه موم (صمغ) عربی_موم سرد_موم آدامسی gravikecam شێعری کوردی Rosemary's receptions لباس مشکی محرمی مردانه و زنانه با جنس واقعی درجه A { عمده و تکی }